Anno Domini Prosecco rose DOC Bio Vegan

14,95
Deze Anno Domini Prosecco rose is bleek en felroze heeft een aangename aanwezige schuimmousse in de mond een een lang aanhoudende afdronk. Fijn en elegant. Fruitige en bloemige tonen die typisch zijn voor de druiven uit dit gebied. Lees meer
  • Bezorging door heel Europa
  • Meer dan 1.000 producten
  • Niet goed? geld terug!
  • Veilig afrekenen

Specificaties

Informatie

Fris en karakteristiek met een uitstekende lange afdronk. Wanneer de glera-druiven de juiste rijpheid hebben bereikt, worden ze geoogst om een superieure smaak te verkrijgen en worden vervolgens naar de wijnkelder gebracht waar ze worden ontsteelt en geplet, in een zachte pers worden geplaatst en de most wordt gescheiden van de schil.

De gisten worden toegevoegd aan de heldere most om de alcoholische gisting te starten bij een gecontroleerde temperatuur van 16-18°C. Na dit laatste wordt de temperatuur van de nieuwe wijn verlaagd tot 8-12 ° C. Als de Pinot Noir-druiven perfect rijp zijn, begint de oogst.De druiven komen in de kelder om te worden ontsteelt en geplet en geplaatst om te fermenteren met de schillen in de wijnkamers.

Alcoholische gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C, het overpompen is gepland en om de 3 dagen.Zo verkrijgen we de Pinot Nero basiswijn voor de Prosecco rose. De Pinot Nero-basis wordt vervolgens geassembleerd met de Glera-basis. En je kunt doorgaan naar de tweede gisting.

De mousserende wijnbasis wordt steriel gefilterd, de suikers toegevoegd die nodig zijn voor de tweede gisting en geselecteerde gisten die geschikt zijn voor de productie van mousserende wijnen en in een autoclaaf geplaatst om opnieuw te gisten en de gewenste overdruk te bereiken.

Zodra de gewenste druk is bereikt,het wordt afgekoeld tot -2-0°C en gerijpt met de gisten door het uitvoeren van een korte batonage. Na 60 dagen is het mogelijk om de wijn te filteren voor het bottelen.

 

Kleur: Rose

Druiven: 85% Glera en 15% Pinot Nero

Land: Italie

Streek: Treviso, Padua, Belluno, Venetië, Vicenza, Gorizia, Pordenone, Triëst en Udine.

Smaaktype: Vol en bloemig

Afsluiting: Kurk

Alcohol percentage: 11 %

Oogstjaar:  - - -

Overige:  - - -

Houtopvoeding:  - - -

Lekker bij: Ideaal bij gerookte gerechten, vooral bij zalm, zoetwater rivierforel en mozzarella.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzenden vanaf €100 binnen Nederland * Verbergen