Dona Paula Smoked Red Blend
Specificaties
Informatie
De druiven worden handmatig geplukt, van eind maart tot begin april. Het persen is reductief om contact met zuurstof te vermijden. Koude inweking voorafgaand aan de vergisting zorgt voor het behoud van primaire aroma's. De most wordt vervolgens gefermenteerd bij lage temperaturen. Spontane malolactische gisting vindt plaats.
Doña Paula is een wijnhuis dat kwaliteitswijnen produceert. Het wijnhuis is opgericht in 1997 in Mendoza. Alle wijngaarden zijn in het bezit van Doña Paula en bevinden zich in de beste delen van het land. In alle wijnen proef je de karakteristieken van het land en het terroir terug. De grondige zorg voor details in onze wijngaarden garandeert een constante kwaliteit en een eigen stijl die de duidelijkste uitdrukking van elk terroir laat zien.
Kleur: Rood
Druiven: Bonarda, Cabernet Sauvignon en Malbec
Land: Argentinië
Streek: Mendoza
Smaaktype: Vol en rond
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 14,5%
Oogstjaar: 2020
Overige: Vegan
Houtopvoeding: De wijn wordt 12 maanden bewaard in Franse eikenhouten vaten die voor de eerste, tweede en derde keer gebruikt worden. Deze vaten worden gerookt volgens een uniek proces waardoor ze aroma's krijgen die lijken op de houtskool van een typisch Argentijnse barbecue.
Lekker bij: De ultieme barbecue-wijn. Deze wijn is rokerig en kan dus ook rokerige smaken goed hebben. Gegrild vlees of gerechten die goed gekruid zijn matchen goed bij deze wijn.