Amerika
In iedere staat in Amerika wordt wijn gemaakt, er zijn echter slechts vijf staten waar de wijnindustrie een belangrijke rol spelen: Californië, Oregon, Washington, New York en Virginia.
Californië is de grootste wijnproducent in America en produceert ongeveer 92% van de totale productie van het land. Er worden vooral witte wijnen gemaakt die vol en vet zijn zoals de Chardonnay, maar ook komen hier volle rode wijn vandaan zoals de Zinfandel. Als je houdt van volle wijnen met houtrijping dan zit je bij ons goed. Bekijk ons assortiment hieronder met fantastische wijnen uit wijnland Amerika
Deze Butterfield Station pinot Noir heeft in de neus aardbeien, pruimen, kersen, bruine suiker en kruiden. Het is een zeer sappige wijn met veel rood fruit (aardbeien, kersen) aangevuld met zoete specerijen.
Deze Kuleto Native Son Red Blend heeft in de neus zwarte bessen, bramen en pruimen. Tonen van eucalyptus en peper. In de mond Cabernet Sauvignon zorgt voor specerijen en sappig, donker fruit. De Zinfandel geeft warmte en volheid.
Deze 1924 Bourbon barrel aged Cabernet Sauvignon is een zeer donkere rode wijn en komt uit Californie. 100% Cabernet Sauvignon. Deze wijn rijpt zo'n 9 maanden op eikenhouten vaten.
Bouchon Block Series Carmenere is diep paarsrood van kleur. Rond en gestructureerd. Kruidig met aardse tonen zoals koffie. Sappig met goede zuren. In de neus rijpe kersen, bramen en bosvruchten met tonen van zwarte peper.
In de mond frisheid en evenwicht, door de zuurgraad van de wijn, en, anderzijds, haar zoetheid. Minerale tonen met fruit, zoals perzik en limoen
Deze 1924 Scotch Barrel Aged BUTTERY Chardonnay Limited Edition is een Chardonnay gerijpt in oude whisky vaten. De wijn heeft een complexe geur van gebakken appel, toffee, tabak, leer en toast. De smaak is rijk en krachtig.