Waar komt Pinotage vandaan..?

  • Geplaatst op
  • 0
Waar komt Pinotage vandaan..?

Pinotage is een druivenras uit Zuid-Afrika. De Pinotage is eigenlijk een enting (kruising) van de Pinot Noir en de Cinsault (ook wel Hermitage genoemd) en deze enting gebeurde in 1925.

Hoe smaakt Pinotage..?

 

Pinotages heb je in veel smaken. De aroma’s die je bijvoorbeeld kunt tegenkomen zijn Mokka, koffie of chocolade, maar ook kruiden, eucalyptus, munt en peper. Mocht je het een keer leuk vinden om een Pinotage te drinken met mokka, chocolade en koffie probeer dan eens onze “Boland Cappupino Ccinotage”..

 

De “Boland Cappupino Ccinotage” is een wijn met rijk gelaagde koffie- en chocoladesmaken, in evenwicht gehouden door rijpe rode bessen. Prominente afdronk van geroosterd Frans eiken, die doet denken aan Mokka Java gemalen koffie. Hij is ook nog eens in de aanbieding van € 9,95 voor slechts € 6,50 maar dit even terzijde. 

 

Pinotages vind je dus in diverse prijsklassen. 

 

 

Wat eten we bij Pinotages..?

 

Een Pinotage past zeer goed bij een Barbecue (in Afrika noemen ze dit overigens BRAAI). Pinotages zijn veelal zwaardere wijnen. Je kunt hem ook goed drinken bij pittige gerechten. 

 

Een goede Pinotage heeft aroma’s die je in geen andere wijn zult ontdekken. Deze druif is overigens geen gemakkelijke te telen druif. Om goede kwaliteit Pinotage's te maken heeft hij veel aandacht nodig en een zorgvuldige vinificatie. 

 

Bekijk door op deze link te klikken onze Pinotages

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen