Wijnen bij wildgerechten
De Perfecte Wijncombinaties bij Wildgerechten: Ontdek Hoe Je de Rijke en Aardse Smaken van Wild Combineert met de Juiste Wijnen voor een Onvergetelijke Culinaire Ervaring
Wildgerechten zoals hert, eend, wildzwijn en fazant hebben intense, rijke smaken die vragen om zorgvuldig gekozen wijnen. Het vinden van de perfecte wijncombinatie kan de smaak van het wild naar een hoger niveau tillen, waardoor elke maaltijd een bijzondere belevenis wordt. Leer welke wijnen het beste passen bij verschillende soorten wildgerechten en creëer een harmonie van smaken die zowel liefhebbers van wild als wijnkenners zullen waarderen. Of je nu gaat voor een stevige rode wijn of een verfijnde witte, de juiste keuze maakt je wildgerecht compleet en onvergetelijk.
Deze Cavino Pandora red heeft een robijnrode kleur. Fruit als kersen en bramen. Zachte, soepele tannines en een kleine hoeveelheid restsuiker, maken deze wijn toegankelijk en voor iedereen geschikt. De wijn heeft een redelijk laag alcoholpercentage.
Deze Festivo wijn is gemaakt van 100% Castelao. Deze druiven komen van 60 jaar oude wijnstokken en worden handmatig geplukt. Na de fermentatie volgt houtrijping van 5 maanden op gebruikte Frans eiken vaten.
Deze Nemea reserve heeft veel hout in de neus van vanille, roomboter tot toffee. Lichte tonen van cederhout. Volle wijn met zachte, geïntegreerde tannines. In de smaak rood fruit van wilde bessen.
Deze Nebla Ribera del Duero heeft een dieprode kleur met paarse tinten. De aroma's brengen een mix van rijp, rood fruit naar voren. De houtlagering geeft de wijn de vanille smaak die goed in balans is.
Deze Butterfield Station pinot Noir heeft in de neus aardbeien, pruimen, kersen, bruine suiker en kruiden. Het is een zeer sappige wijn met veel rood fruit (aardbeien, kersen) aangevuld met zoete specerijen.
Elixir Rouge heeft een rijk en complex karakter met rijp zwart fruit, zoethout, gemberbrood en cacao. Fullbody rode wijn met elegante houttonen door 12 maanden rijping. Wat een uitzonderlijke Iconische wijn!
De druiven van de Julienas Fut de Chene worden met de hand geplukt. De druiven worden gekneusd en vervolgens met stok en al ingeweekt. Dit geeft toch wat structuur aan de vooral fruitige beaujolais.
Prachtige fruittonen van zwart fruit in geur en smaak, gebalanceerd met specerijen en vanille. Een magnifieke afdronk completeert het geheel.
Deze Ciu Ciu Gotico Rosso Piceno Superiore is diep robijnrode van kleur met paarse tinten, is goed om gedronken te worden na het derde jaar van veroudering.
Deze Sebastian Erbeldinger spatburgunder is een soepel en zachte pinot noir. Delicaat aroma van hout zoals vanille en specerijen als zoethout. Een complexe wijn in de neus en in de smaak. Fruit van zwarte kersen.
Deze Luzon Por Ti Monastrell Cabernet Sauvignon is diepdonker rood. In de neus veel rijp fruit, rode bessen en specerijen. In de mond cacao. toasty eiken, gestructureerd met rijpe, zoete tannines. Vol en elegant.
Klassieke Serre dei Roveri Barolo Riserva met een mooi ontwikkelde baksteenrode kleur. Gracieuze wijn met een bouquet van rood kersenfruit, viooltjes en specerijen. In de mond rijk, vol en met krachtige, zijdezachte tannines.
Deze Lealtanza Rioja Club reserva is in de mond vlezig en elegant, glad en fluwelig met een zeer goede zuurgraad en structuur. Aangename afdronk. Zeer geschikt voor gerechten met intense smaken zoals barbecue, rood vlees en gegrild lamsvlees.
De kleur van de wijn is diep robijn rood en in de geur vinden we mooi zwart fruit en uiteraard de kruidige tonen mede door de invloed van de Syrah druif. Fijne balans tussen fruit, kruidigheid, alcohol en tannine en een wijn met een prachtige lengte.