Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
Deze wijn heeft een intense robijnrode kleur. In de neus complexe aroma’s van fruit, pruimen, kersenjam met tonen van tabak en licht kruidig. Deze wijn heeft een volle body, in de mond zacht en rijk met fijne tannines.
De Apollonio Salice Salentino is robijnrood met intense en kruidige geur in de neus (pruimen, gedroogd fruit). In de mond is er fruit, vergezeld van zoetheid. Deze wijn heeft 6 maanden in Franse en Russische vaten gerijpt en nog eens 6 maanden in fles.
Soave betekent letterlijk ‘lieflijk’, een perfecte omschrijving voor deze zachte Italiaanse witte wijn. Strogeel van kleur en delicaat fruitig van geur: citroen en appel.
Siciliaanse witte wijn van de nog wat onbekende, maar steeds geliefdere Grillo druif. De kleur is geel als de zon. De wijn heeft geuren van verrukkelijk tropisch fruit als mango, papaja en pompelmoes, maar ook jasmijn en andere witte bloemen.
Intens rode kleur met een paarse gloed. In de smaak vol sap met herkenbare tonen van zwarte bessen en rijpe kersen. De wijn heeft een mooie kruidigheid en hints van vanille door de houtrijping. De tannines zijn mild en geven de wijn een mooie structuur.
Een soepel-fruitige Italiaanse rode wijn van Nero d’Avola. De kleur is diep robijnrood. Met een intense geur van allerlei fruit: rode besjes, kersen, wilde aardbeien en granaatappel.