Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
Fraaie Barolo die relatief jong al op dronk is. Complex van geur: peper, leer, tabak, kersen en viooltjes. Vol van smaak met een stevige, maar zachte tanninestructuur en aantrekkelijke zuren.
De Cignomoro 50 Old Vines Vecchie Vigne Negroamaro is een 100% Negroamaro komende van oude wijnstokken (50 jaar of ouder). In de neus complexe aroma's van zure kersen, rijpe braam, cassis en ondertonen van kaneel, nootmuskaat, tabak, leer, cacao en koffie
Klassieke Serre dei Roveri Barolo Riserva met een mooi ontwikkelde baksteenrode kleur. Gracieuze wijn met een bouquet van rood kersenfruit, viooltjes en specerijen. In de mond rijk, vol en met krachtige, zijdezachte tannines.
De Guerriero del Mare bianco heeft in de neus veel wit fruit en vanille. Dit vinden we ook terug in de smaak. Guerriero del Mare is een krachtige, witte wijn met veel structuur en aangenaam jammy. Fijne lange afdronk.
De allerbeste druiven daar wordt deze FANTASTISCHE wijn uit De Marken in Italië van gemaakt. Deze Guerriero Montepulciano (90%) en Sangiovese (10%) is een wijn met diepgang, een wijn met body, een wijn met alles wat je kunt verwachten in een topwijn
Deze Monchiero Carbone roero riserva printi is geen normale Nebbiolo maar een SUPER Nebbiolo. Wauw wat een waanzinnige Nebbiolo is dit zeg. Meerdere lagen en meerdere smaken en dit veranderd per minuut lijkt wel.