Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
Deze intens roodgekleurde wijn heeft een subtiele zachte fruitgeur die doet denken aan rode kersen. Aroma's van leer en cederhout zijn hier mooi mee versmolten.
Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma's ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus.
Deze wijn heeft een intense robijnrode kleur. In de neus complexe aroma’s van fruit, pruimen, kersenjam met tonen van tabak en licht kruidig. Deze wijn heeft een volle body, in de mond zacht en rijk met fijne tannines.
Verleidelijke Valpolicella Ripasso met de kenmerkende karakteristieken van pruimen, kersen en gedroogd fruit. Ook wat kruidigheid en hout.
Soave betekent letterlijk ‘lieflijk’, een perfecte omschrijving voor deze zachte Italiaanse witte wijn. Strogeel van kleur en delicaat fruitig van geur: citroen en appel.
Deze mooie Tenuta Montemagno Nymphea is een blend van Sauvingnon en Timorasso. Deze wijn is goed te combineren bij vele gerechten zoals vis gerechten, kip en romige sauzen.