Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
Deze prachtige Barbera Superiore heeft 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Veel rood fruit zoals pruimen bramen en bosbes, elegant, verfijnd, goed gestructureerd met een subtiele vleug hout.
Deze Ciu Ciu Merlettaie Pecorino is diep strogeel van kleur. In de neus zeer intens en aanhoudend, grasachtig en meidoorn aroma, met vanille parfum. De smaak is fris en sappig, aangenaam en zacht in de mond
De Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore heeft intens strogele kleur met gouden nuances. De geur is weelderig en rijk aan aroma’s van zanddeeg, gele appel en gedroogde abrikoos.
Deze Ciu Ciu Tebaldo Marche Bianco is gemaakt van Chardonnay, Pinot Gris en Sauvignon druiven. De kleur is strogeel met koperkleurige tinten. Deze wijn heeft een gerijpte fruitsmaak, is zoetgeurend en zacht met een lichtzure smaak in de mond.
Klassieke Serre dei Roveri Barolo Riserva met een mooi ontwikkelde baksteenrode kleur. Gracieuze wijn met een bouquet van rood kersenfruit, viooltjes en specerijen. In de mond rijk, vol en met krachtige, zijdezachte tannines.
Deze Pinot Grigio is een volle en fruitige cépagewijn, intens en aangenaam fris. In combinatie met groentesoepen, risotto's, vis en wit vlees, brengt Casalforte Pinot Grigio zijn citrus- en balsamico-tonen naar voren en begeleidt de hele maaltijd in stijl