Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
Deze Guerrieri Colli Pesaresi Sangiovese is een mooi jonge, maar vooral volle en robijnrode wijn. Deze rode wijn kenmerkt zich door een aroma van kruiden en kersen. Deze wijn combineert uitstekend met pasta of kan perfect als borrelwijn.
De Guerriero Bianco Marche heeft een helder gouden kleur zowel fluweelachtig als intens met een sterke geur van witte perzik en aromatische kruiden. Lichte tonen van vanille en citrus. De druiven voor Guerriero Bianco Marche zijn Bianchello en Verdicchi
De allerbeste druiven daar wordt deze FANTASTISCHE wijn uit De Marken in Italië van gemaakt. Deze Guerriero Montepulciano (90%) en Sangiovese (10%) is een wijn met diepgang, een wijn met body, een wijn met alles wat je kunt verwachten in een topwijn
De Guerrieri Amico di Ciliegia 0,5 liter is een zoete, rode wijn die typisch is voor de landelijke traditie van Guerrieri. Intense robijnrode kleur met roodachtige, paarse tinten. Warme, ronde smaak met sterk kersaroma.
Prachtige dik en krachtige wijn van overrijpe Montepulcianodruiven, in de neus vanille. Een echte kwaliteitswijn. Genot om te drinken op bijzondere momenten.
Vol van smaak, aanwezige tannines maar goed geïntegreerd, veel donker fruit (pruimen, mirte, bessen) en indrukken van specerijen. Rode bessen, gedroogde pruimen, mirte, kruidnagel. Lekker bij pasta met rijke sauzen.