Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
Een wat rijkere Pinot Grigio, verfijnd en elegant. De wijn heeft een sprankelende gele kleur. In de geur overheerst het rijpe fruit van witte perzik, sappige peer en kamillebloemen. Exotisch en subtiel aangevuld door wat vanille
Deze wijn maakt deel uit van een project waarin niet alleen de druiven biologisch worden geproduceerd maar ook alle gebruikte materialen duurzaam/gerecycled zijn. Intense aroma's met hint van citrus en tropisch fruit
Deze wijn maakt deel uit van een project waarin niet alleen de druiven biologisch worden geproduceerd maar ook alle gebruikte materialen duurzaam/gerecycled zijn. Prachtige structuur met zachte tannines
Lichtgeel. In de neus florale tonen en veel fruit, van wit tot vooral rijper geel fruit. In de mond een zachte aanzet, lekker sap met milde zuren en een opkomende, ietwat rokerige mineraliteit. Lange afdronk.
Een krachtige rijpe wijn in de kenmerkende Zuid-Italiaanse stijl. Gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Sangiovese. Gedroogde druiven worden verschillende malen overgepompt met andere most om zo een grote smaakextractie te creëren.
Paarsrood. Expressieve neus met veel fruit, kruidigheid en licht vanille. In de mond een zachte aanzet en zeer veel sap, met milde zuren en tannines. Onlangs is deze wijn beoordeeld met 87 punten door Robert Parker.