Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
Een wat rijkere Pinot Grigio, verfijnd en elegant. De wijn heeft een sprankelende gele kleur. In de geur overheerst het rijpe fruit van witte perzik, sappige peer en kamillebloemen. Exotisch en subtiel aangevuld door wat vanille
Volle, fruitige wijn met zachte tannines en wat peper in de afdronk. Aroma's van kersen, pruimen, bessen en een hint van laurier. Heerlijke Chianti
Vol en fruitig rode wijn met zachte tannines. Intense tonen van amarenen. Wat deze appassimento zo mooi maakt is dat hij niet zo zoetig is. Toppertje..!
Deze Ciu Ciu Tebaldo Marche Bianco is gemaakt van Chardonnay, Pinot Gris en Sauvignon druiven. De kleur is strogeel met koperkleurige tinten. Deze wijn heeft een gerijpte fruitsmaak, is zoetgeurend en zacht met een lichtzure smaak in de mond.
Deze Col Sandago Cuvee Prosecco is een frisse mousserende wijn met fruit van groene appel en perzik. Zachte maar levendige mousse. De zuren zijn zacht en mooi geïntegreerd.
Deze Serre dei Roveri Nebbiolo d'Alba is een soepele Nebbiolo, diep robijnrood van kleur. Met fris rood besfruit, viooltjes, iets aards en wat kruidigheid. De tannines zijn aanwezig, maar redelijk zacht.
Lichtgeel. In de neus florale tonen en veel fruit, van wit tot vooral rijper geel fruit. In de mond een zachte aanzet, lekker sap met milde zuren en een opkomende, ietwat rokerige mineraliteit. Lange afdronk.
Wijnen van de Primitivo druif kunnen vol en soepel zijn. Niet die uit de omgeving van het dorp Manduria. Deze staan bekend om hun kracht en complexiteit. Je proeft kersenjam, bramen, kaneel, nootmuskaat, droop en zwarte peper.
Verfijnde wijn, zachte tannines en subtiele tonen van toast in de afdronk. Aroma's van amandelen, bloemen, kersen. Top Valpolicella in prijs en kwaliteit
De Impero Appassimento Rosso heeft een appassimento-methode en is afkomstig uit Veneto. De lichte rode wijnen uit de regio krijgen zo meer diepte en rijkdom.
Mooi rood van kleur met een rozerode rand. De geur bevat tonen van donker fruit en bittere chocola. In de sappige smaak worden deze aroma's ook goed waargemaakt. Daarbij is de wijn goed gestructureerd en is de afdronk mooi lang en harmonieus.
Verleidelijke Valpolicella Ripasso met de kenmerkende karakteristieken van pruimen, kersen en gedroogd fruit. Ook wat kruidigheid en hout.