Bourgogne wijnen

  • Geplaatst op
  • 0
Bourgogne wijnen

Bourgogne een prachtige wijnstreek in het oosten van Frankrijk. Een wijngebied met voornamelijk Chardonnay en Pinot Noir druiven. Graag nemen wij je even mee naar dit prachtige wijngebied.

Bourgogne staat dus vooral bekend om wijnen die gemaakt zijn van Chardonnay en Pinot Noir. De bodem en klimaat variëren sterk binnen dit gebied. Er zijn dus behoorlijke verschillen in de smaak van wijnen uit de Bourgogne.

Niet alleen het terroir verschild dus niet alleen, maar ook de classificaties van de wijnen. Je hebt de AOC gebieden in de Bourgogne, maar ook de dorpsappellations zoals Meursault of Gevrey-Chambertin en premier cru- en grand cru-wijngaarden, die worden beschouwd als de meest prestigieuze wijnen. De witte Bourgogne’s zijn veelal gemaakt van Chardonnay die een rijk en boterige afdronk hebben. De aroma’s van deze Chardonnay’s zijn voornamelijk met citrus, perzik en vanille.

De rode Bourgogne’s zijn veelal elegant, complex en hebben aroma’s van kersen en aardbeien met aardse tonen. Rode Bourgogne’s kunnen erg verschillend in kracht en verfijnde lichte rode wijnen. Wil je graag een keer experimenteren met wijn spijs met Bourgogne wijnen probeer dan eens Coq au Vin, gevogelte, zalm, kalfsvlees of champignongerechten bij de witte Bourgogne’s. Bij rode Bourgogne’s gaan gerechten goed met lamsvlees of eend.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen