Gorgonzola
Gorgonzola, een sterke blauwe kaas, vraagt om een wijn die zijn krachtige smaken kan aanvullen. Bij het kiezen van wijn voor Gorgonzola zijn er enkele uitstekende keuzes:
- Port: De zoetheid van Port biedt een heerlijke balans met de pittige smaken van de kaas.
- Sauternes: Deze zoete witte wijn zorgt voor een luxueuze combinatie door zijn rijke, honingachtige tonen.
- Zinfandel: De fruitige en kruidige eigenschappen van Zinfandel passen goed bij de sterke smaken van Gorgonzola.
- Riesling: Een halfdroge Riesling biedt een mooie balans tussen zoetheid en zuur, wat de kaas perfect aanvult.
Experimenteer met deze wijnen om je eigen favoriete combinatie te ontdekken!
Deze Tawny Port is goudbruin van kleur, Complex en breed van geur en smaak met vanille, zoet rijp fruit zoals rode bessen en pruimen. Deze Port verkopen wij ook onder het label Santa Eufemia.
Dit juweeltje, zoet en elegant, combineert goddelijk met sinaasappeldesserts (suikers en zuren), zoals crêpes Suzette, of met citroentaart, meringues en amandelcake. Ook heftige, zoute kazen als Roquefort en Bleu d’Auvergne windt hij om zijn vinger.
Misty Cove Landmark Riesling verrast met levendige smaken van limoen, groene appel en een vleugje bloesem. De wijn is fris, zuiver en elegant, met een verfrissende zuurgraad en een subtiele, aanhoudende afdronk.