Pasta Carbonara
Pasta Carbonara, met zijn romige saus, spek en Parmezaanse kaas, vraagt om een wijn die de rijke smaken aanvult zonder te overheersen. Een klassieke keuze is een Pinot Grigio uit Italië. Deze witte wijn heeft een frisse zuurgraad die goed samenwerkt met de romigheid van de saus en het zoute karakter van het spek.
Als je de voorkeur geeft aan rood, kies dan voor een lichte Chianti of Barbera. Deze wijnen hebben voldoende zuurgraad en fruitigheid om de hartige smaken in balans te brengen zonder de delicate saus te overschaduwen.
Renzo Masi Chianti uit Toscane biedt rijke aroma’s van rode bessen, kersen en viooltjes. Deze klassieke Chianti, gerijpt in Slavonische eikenhouten vaten, heeft zachte tannines en een perfecte balans. Ideaal bij rood vlees, pasta en gerijpte kazen.
Renzo Masi Chianti Riserva uit Toscane biedt diepe aroma's van rijpe kersen, pruimen en viooltjes, met nuances van tabak en specerijen. Deze wijn, gerijpt in eikenhouten vaten, heeft fluweelzachte tannines en een elegante afdronk.
Deze prachtige Barbera Superiore heeft 12 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. Veel rood fruit zoals pruimen bramen en bosbes, elegant, verfijnd, goed gestructureerd met een subtiele vleug hout.
Wauw wat een waanzinnige wijn met aroma's van pruimen, kersen en ander donker fruit, aangevuld met laurier, ceder en viooltjes. Rijke, volle smaak van donker rood fruit (pruimen, kersen) en aangename tannines. Prachtig in balans