Kip tikka masala
Kip tikka masala, een heerlijke Indiase curry met een rijke, kruidige saus, vraagt om een wijn die de smaken aanvult zonder te overheersen. Een goede keuze is een Chardonnay met een beetje eikenhout, zoals een Bourgogne of Californische Chardonnay. De romige textuur en lichte kruidigheid van deze wijn passen goed bij de rijke saus van de tikka masala.
Een andere optie is een Gewürztraminer, die met zijn aromatische en fruitige karakter de specerijen mooi in balans brengt. Voor een frisse tegenhanger kun je ook een Riesling proberen; de zoetheid en hoge zuurheid maken het een perfecte match voor de pittige curry. Proost!
Een volle BUTTERY Chardonnay met aroma's van vanille, toast en boter, aangevuld met exotisch fruit. In de mond exotisch fruit met een rijke houttoets en een aanhoudende afdronk.
Prachtige BUTTERY Chardonnay uit Californië met intense aroma's van appel, abrikozen, vanille en kaneel. De aanzet is rond en romig met levendige zuren en de afdronk is zacht en fruitig.
Matthew van Heerden Chardonnay, een meesterwerk uit Stellenbosch, vangt de essentie van zijn terroir. Met tonen van citrus, groene appel, vanille en geroosterde noten biedt deze wijn een harmonieuze en verfijnde smaakervaring.