Montresor Amarone della Valpolicella Bottiglia Satinata magnum (wooden box) 2016

78,50
Deze Montresor Amarone della Valpolicella Bottiglia Satinata gemaakt van de druiven Corvina, Molinara en Rondinella is een volle, rijke wijn met krachtige tonen van rijp donker fruit en chocolade. Kruidige afdronk met rijpe tannines. Lees meer
  • Bezorging door heel Europa
  • Meer dan 1.000 producten
  • Niet goed? geld terug!
  • Veilig afrekenen
  • De online wijnspecialist voor de beste wijnen

Specificaties

Informatie

In de neus chocolade, leer, framboos, viooltjes en munt. Deze wijn is het allerlekkerst na het eten bij brokkelige, oude Parmezaanse kaas. 

Net ten noorden van Verona ligt Cantine Giacomo Montresor. Montresor is een Italiaans wijnhuis met een lange historie en traditie van wijnmaken, die zijn oorsprong vind in Orléans in het hart van Frankrijk, waar Claude de Montresor hertog was rond 1600. In 1892 komt de familie naar Veneto waar ze een wijnhuis oprichten, dat nu behoort tot de traditionele wijnhuizen voor Amarone en Ripasso.

De wijngaarden zijn gelegen in het hart van het Valpolicella-gebied, in de dorpjes Negrar, Marano, San Pietro in Cariano en Fumane.

Gemaakt volgens de traditionele bereiding van Amarone della Valpolicella. De druiven drogen tot aan het eind van februari. Daarbij wordt 45% van het gewicht (water) verloren. Wanneer dan wordt geperst is de most geconcentreerd en volzoet. Deze wordt langzaam, gedurende vier maanden, vergist in RVS tanks tot hij helemaal droog is. Na de gisting rijpt de wijn drie jaar in grote foeders van Slavonisch hout en Franse barriques. Vervolgens rust de wijn nog 6 maanden op de fles voordat deze op de markt wordt gebracht.

 

Kleur: Rood

Druiven:  Corvinone, Molinara en Rondinella 

Land: Italië

Streek: Valpolicella

Smaaktype: Vol en krachtig

Afsluiting: Kurk

Alcohol percentage: 15%

Oogstjaar: 2016

Overige:  - - -

Houtopvoeding:  Een lange rijping op eiken houten vaten voor een periode van wel drie jaar. Er wordt gebruik gemaakt van grote foeders van Slavonisch hout en Franse barriques.

Lekker bij: Het allerlekkerst na het eten bij brokkelige, oude Parmezaanse kaas.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen