Purcari 1827 Viorica

14,50
De Purcari 1827 Viorica is gemaakt van de Viorica druif en is een droge witte wijn met een exotisch tintje. Deze wijn is een zintuigelijke explosie in je glas met aroma's van Acacia- en basilicumbloemen Lees meer
  • Bezorging door heel Europa
  • Meer dan 1.000 producten
  • Niet goed? geld terug!
  • Veilig afrekenen
  • De online wijnspecialist voor de beste wijnen

Specificaties

Informatie

Het kasteel Purcari, opgericht in 1827, is de meest gevierde wijnmakerij van Moldavië. Onze wijnen worden al meer dan 150 jaar geserveerd aan de Koninklijke hoven van Europa. De eerste gouden medaille werd uitgereikt in 1878 op de Wereldtentoonstelling in Parijs, toen Franse experts diep onder de indruk waren van de rijke smaak en intense kleur van Negru de Purcari, die zelfs Bordeaux-wijnen overtrof. Purcari-wijnen wonnen meer dan 300 medailles op de meest prestigieuze internationale wedstrijden zoals Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, evenals de erkenning van het Koninklijk Huis van Groot-Brittannië.

De Viorica druivensoort is een verscheidenheid met individualiteit: het verscheen in 1969 in Mol- dova, na een succesvol wijnprodukrio. De ouders van Viorica zijn twee rode druivensoorten: Seibel en Aleatico. Paradoxaal genoeg was het resultaat van kruising een witte druivensoort. Viorica de Purcari is zeker een nobel klassenjuweel.

Viorica wijn wordt volledig gemaakt van Viorica druiven, handmatig geoogst en gerankt door de traditionele methode. De witte wijn van Viorica de Purcari is een zintuiglijke explosie: het heeft het aroma van acacia- en basilicumbloemen, het is fris, gemakkelijk en memorabel. De gouden kleur, met heldere amberkleurige tinten, wordt prachtig aangevuld met zijn evenwichtige en fluweelzachte smaak en de fijne smaak van muscatel. Viorica overwint door zijn complexe aroma en subtiele finesse.

 

Kleur: Wit

Druiven: 100% van Viorica

Land: Moldavië

Streek: Moldavië

Smaaktype: Droog en exotisch

Afsluiting: Kurk

Alcohol percentage: 13,5 %

Oogstjaar: 2022

Overige:  - - -

Houtopvoeding:  - - -

Lekker bij: Zeevruchten, gegrilde vis, salades, geitenkaas, of exotische en kruidige gerechten

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen