Welke wijn bij wild

 

De herfst en winter is het toonbeeld van het wildseizoen, heerlijke lange avonden en dit betekent lang tafelen! Maak mooie gerechten met bijvoorbeeld hazenpeper, hertenbiefstuk of eend.

 

  1. Haal de hertenbiefstukken minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast.

  2. Snijd de uien in halve ringen. De winterpeen schillen en snijd deze in stukjes van één cm. Snijd de knoflook fijn.

  3. De helft van de boter verhitten in een pan (neem hiervoor een pan met een dikke bodem), fruit de ui en winterpeen op middelhoog vuur (vijf minuten) en roer regelmatig door. Voeg de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee.

  4. Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg de wild fond en de wijn toe. Breng dit alles aan de kook, zet het vuur zijn laagste stand en stoof dit 30 minuten, af en toe doorroeren.
    Haal de pan van het vuur en pureer fijn met een staafmixer, verwarm nog 5 minuten. Breng op smaak met wat peper.

  5. Bestrooi het biefstuk met wat peper en zout. Doe de rest van de boter in een grote koekenpan en verhit deze en bak de biefstukken in 4 minuten aan beide zijden op hoog vuur (rosé). Keer halverwege de biefstuk om. Laat de hertenbiefstuk op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Schenk het vet uit de pan. Roer de aanbaksels met een klein beetje water los en roer door de wildsaus.

  6. Verwarm de (stoof)peertjes met sap 3 minuten op laag vuur. Eet je ze liever koud? Serveer ze dan met het sap in een schaal.

 

Serveer dit heerlijke gerecht met één van onderstaande wijnen:

  1. Nebla (Ribera del Ruero) Tempranillo
    Deze Nebla Ribera del Duero heeft een dieprode kleur met paarse tinten. De aroma's brengen een mix van rijp, rood fruit naar voren. De houtlagering geeft de wijn de vanille smaak die goed in balans is. Bestel hem hier


  2. Da Vinci Chianti (Toscane) Sangiovese en Merlot
    Heldere, robijnrode Chianti. Tjokvol kersen en ander vers rood fruit (pruimen, aardbeien), subtiel aangevuld met wat peper en bosgrond. Een rijpe wijn met een mediumvolle smaak en volzachte tannines. Bestel hem hier
     
     
  3. Luzon Por Ti (Jumilla) Monastrell en Cabernet Sauvignon
    Deze Luzon Por Ti Monastrell Cabernet Sauvignon is diepdonker rood. In de neus veel rijp fruit, rode bessen en specerijen. In de mond cacao. toasty eiken, gestructureerd met rijpe, zoete tannines. Vol en elegant. Bestel hem hier

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »