Hoe bewaar ik mijn wijn

Hoe bewaar ik mijn wijn

Hoe bewaar ik mijn wijn wordt er vaak aan mij gevraagd. Een wijnfles die nog dicht is kan je het beste bewaren in een donkere omgeving (doos) of in een wijnklimaatkoelkast. Wij leggen je graag uit wat het beste is....

Dus een wijnfles in een wijndoos bewaren of in een dichte kast is het beste. Ook de temperatuur is erg belangrijk die constant is of in ieder geval niet al teveel verschild. Maar als we gaan kijken wat het meest slecht is voor een wijn dan is dat toch echt wel licht.

We hebben lekker wat gedronken en toch is de fles niet helemaal leeg en we willen hem graag bewaren. Als je een aangebroken fles hebt en wilt hem toch goed bewaren dan kan je hem overgieten in een leeg flesje waar bijvoorbeeld water in heeft gezeten. Als je hem vult tot aan de rand dan kan er geen zuurstof boven de wijn zitten die een oxidatie aangaat met de wijn. Zuurstof is namelijk een killer voor de wijn in een wijnfles.

Heb je geen leeg flesje bijdehand dan zet je de witte, maar ook zeker de rode wijn gewoon in de koelkast. Doordat wijn gekoeld wordt gaat de oxidatie langzamer dan als je de wijnfles op kamertemperatuur bewaard. Witte wijn kun je trouwens langer open bewaren (5 dagen) in koelkast en rode wijn 3 dagen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen