Hoe wordt wijn gemaakt

Hoe wordt wijn gemaakt

De druiven zijn eerst kleine bloempjes en zodra de bloempjes zon en water krijgen dan worden het heel kleine druifjes van een paar milimeter groot. Het is een bijzondere materie de wijnmakerij en dat vertel ik jullie graag in deze blog

Nadat de druifjes een paar millimeter groot zijn hebben ze vooral één ding hard nodig en dat is ZON. Een druivenrank is gebaad bij heel veel zon en een arme grond. Onder arme grond verstaan wij dat er weinig water is. Geen water is natuurlijk helemaal geen optie, maar de druivenrank mag best wel een beetje moeite doen om met zijn diepe wortels te graven naar water.

Zodra de druiven voldoende tijd hebben gehangen en het zoetgehalte op pijl is dit meten de wijnboeren met een 'refractometer' dan kunnen de wijnboeren beginnen aan de pluk oftewel de oogst. De druiven gaan in hele grote ontsteel machines en worden daar machinaal ontsteelt, geplet en gekneusd. Het druivenvocht wordt opgevangen en alles wat overblijft noemen wij de most.

Door het persen en kneuzen van de druiven komen er smaakstoffen vrij die in en onder de schil van de druif zitten. In een volgende BLOG schrijf ik meer over "hoe er wijn wordt gemaakt"

Bekijk ook eens het filmpje hieronder wat ik ooit maakte in Italië

https://youtu.be/nVbZPydloLQ

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzending v.a. €100 binnen Nederland * Verbergen