Juiste wijntemperatuur

Juiste wijntemperatuur

Welke temperatuur is de juiste voor witte en voor rode wijn..? Wij drinken onze witte wijnen vaak te koud en de rode wijnen te warm. Graag geven wij wat uitleg over de temperaturen die je het beste kunt instellen in je wijnklimaatkoelkast

Welke temperatuur is goed voor witte wijn

Witte wijn kan je het beste drinken op een temperatuur van zo'n 10 a 12 graden. Als je de wijnen te koud serveert dan blijven de moleculen gesloten en geven ze bijna geen aroma's en smaak af aan de wijn. Frisse witte wijnen zoals Sauvignon Blanc en Chenin Blanc kan je misschien nog wel goed drinken op 9 graden. Chardonnay wordt veel al gedronken op een temperatuur van zo'n 10 a 12 graden.

 

Welke temperatuur is goed voor rode wijn

Vroeger zei men dat je de rode wijnen het beste kunt drinken op kamertemperatuur, maar dit is in onze ogen allang achterhaald door de stijgende temperaturen in de woonkamer. De huizen zijn veel beter geïsoleerd dan vroeger. Rode wijn drink je (dus proef je beter) bij een temperatuur van zo'n 16 graden. Rode wijn die te warm is is gewoonweg niet lekker. Een licht gekoelde wijn zoals wij dit noemen kan je altijd beetje opwarmen in je handpalm.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Saldo cadeaubon controleren

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    * Gratis verzenden vanaf €100 binnen Nederland * Verbergen