Pinot Noir of Pinot Nero
- Geplaatst op
- 0
Wat is het verschil tussen Pinot Noir en Pinot Nero.
Eigenlijk heeft deze druivenras meerdere benamingen. We kennen ze allemaal wel en dat zijn de:
- Pinot Noir
- Pinot Nero
- Spatburgunder
- Blauburgunder
De laatste ken je misschien niet en komt uit Oostenrijk. Deze kleine druif (Pinot Noir) staat op veel plaatsen geplant en vooral in de Bourgogne in Noordoost Frankrijk Pinot Noir is ook nog eens erg gevoelig voor voorjaarsvorst, rot, schimmel en alle ziekten die een druivenstok ook maar kan oplopen.
Deze druif is erg kwetsbaar doordat hij een heel dunne schil/huid heeft. In heel hete gebieden zal je hem niet tegenkomen, omdat hij dus kapot zou kunnen knappen door de extreme hitte.
In een klassieke Champagne zit ook deze Pinot Noir, behalve in een “Blanc de Blanc”, want die mag alleen bestaan uit Chardonnay druiven.
Dus deze druif komt voor in meerdere gebieden en de belangrijkste gebieden c.q landen zijn:
- Frankrijk (Bourgogne)
- Frankrijk (Champagne)
- Amerika (Californië)
- Nieuw-Zeeland (Martinborough)
- Oostenrijk
- Duitsland
De druiven van de Pinot Noir lijken allemaal op elkaar door de extreem dunne (lichte) kleur, behalve de Pinot Noirs uit Californië die zijn namelijk wat rijker en wat meer “jammig”.
Wordt graag licht gekoeld gedronken en gaat erg goed samen met bijvoorbeeld:
- Steviger vissoort (zalm)
- Eend
- Beef Wellington
- Gerecht met paddenstoelen
- Fazant
- Kalkoen (gevuld)
- Kalfsentrecote met marsalasaus
- Kalfsentrecote met paddestoelensaus
- Kalfsentrecote met rode vruchtensaus
- Kip met champignonsaus
- Patrijs
Reacties
Wees de eerste om te reageren...