Luma Nero d'Avola Bio
€9,95
Warm en rijp, zuidelijke kruiden, chocola, zoete kersen, koffie, leer, stevig en zwoel, volle en rijpe smaak, rond en soepel, zoet fruit, met een zachte finale, een vleugje zoet door het licht indrogen van de druiven. Lees meer
Specificaties
Informatie
Wijn gemaakt op basis van de lokale Siciliaanse druif nero d’avola, de bekendste blauwe druif van het eiland. Het is een druif die goed overweg kan met het meditterane klimaat en die mooie karaktervolle rode wijnen oplevert. Hij wordt gemaakt met biologisch geteelde druiven. Deze worden licht gedroogd, om de wijn meer kracht en karakter te geven.
Voor deze wijn worden de druiven licht gedroogd, zodat ze 15-20% indrogen, waardoor het suikergehalte stijgt, en de wijn meer rijkdom, volume en kracht krijgt. De druiven zijn perfect rijp en ondergaan een lange gisting op de schillen, om de wijn kracht en kleur te geven. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden op barriques om hem mooi af te ronden.
Kleur: Rood
Druiven: Nero d' Avola
Land: Italië
Streek: Sicilia
Smaaktype: Rond en zacht
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 13%
Oogstjaar: 2021
Overige: Biologisch
Houtopvoeding: 12 maanden houtrijping
Lekker bij: Mooie charcuterie, pasta met vleesragout, lamsvlees van de grill en mooie belegen kazen
© Copyright 2024 Wijn en Druif | Kwaliteitswijnen & Wijnproeverijen in Beverwijk
- Theme by
Frontlabel
- Powered by
Lightspeed