Frankrijk
Wijnland Frankrijk één van de top drie wijnlanden qua hectaren ter wereld. Ben je opzoek naar één van de beste Franse wijnen? Dan ben je bij Wijn en Druif aan het juiste adres. Wij hebben fantastische eigen import aan wijnen uit Frankrijk van Bruno Andreu met o.a Les Prunelles en Baronnie de Montgaillard.
Het assortiment varieert van heerlijk wit uit de Bourgogne tot aan fris rood uit de Beaujolais. Er zit altijd een geschikte Franse wijn voor je bij. Wij hebben fantastische houtgelagerde Chardonnay's of verleidelijke Viogniers en elegante blends zoals de Elixir blanc en Elixir rouge uit de Languedoc.
Ook hebben wij meerdere fantastische Franse Sauvignon Blanc uit o.a Zuid-Frankrijk, maar ook mooie witte wijnen uit de Loire. Zoek je liever een mooie rode wijn uit de Loire..? Die hebben wij uiteraard ook.
Fruitige Chablis met veel frisheid (citrus), wit fruit (perzik, peer) en een lange afdronk. Lekker bij Bourgondische gerechten, zoals ham met peterselie. Ook heerlijk bij oesters.
De Louis Dubois 1885 Chardonnay heeft een volle en romige smaak met tonen van rijp tropisch fruit, zoals ananas en mango, subtiele vanille en lichte hints van geroosterd eiken, met een frisse, gebalanceerde afdronk.
Deze Villa Blanche Pinot Noir is een op en top Pinot Noir met in de geur veel kersen en bessen fruit en een lichte kruidigheid. De smaak is elegant met een fijne tannine structuur en een karakteristiek pepertje.
Ontdek de verleidelijke Domaine de Marotte Cuvee Jules Rosé uit de Provence. Met tonen van aardbeien, perziken en citrus is deze frisse rosé perfect als aperitief of bij gegrilde vis en lichte salades. Serveer gekoeld voor optimaal genot.
De Chateau Siran S de Siran Margaux 2015 is een prachtige, voor Margaux kenmerkende wijn geworden met verfijnde geuren en luxe houtopvoeding. De smaak is verleidelijk, elegant met een soepele aanzet en een frisse, lang aanblijvende finale.
Dit juweeltje, zoet en elegant, combineert goddelijk met sinaasappeldesserts (suikers en zuren), zoals crêpes Suzette, of met citroentaart, meringues en amandelcake. Ook heftige, zoute kazen als Roquefort en Bleu d’Auvergne windt hij om zijn vinger.