Idiom Sangiovese
Specificaties
Informatie
Aroma's van rijp rood fruit en hartige kruiden. Een zijdezachte, uitgebalanceerde wijn om te koesteren en van te genieten. Voorafgaand aan de fermentatie worden de druiven 4 dagen koud geweekt. De temperatuur tijdens de fermentatie wordt tussen 22-28°C gehouden. Malolactische vergisting vindt plaats in de tank, de wijn wordt 12 to 14 maanden op 60 tot 40% Franse en Amerikaanse 225 liter eiken vaten opgevoed.
Kleur: Rood
Druiven: 100% Sangiovese
Land: Zuid-Afrika
Streek: Stellenbosch
Smaaktype: Rijk en zwoel
Afsluiting: Kurk
Alcohol percentage: 14%
Oogstjaar: 2014
Overige: - - -
Houtopvoeding: 12 tot 14 maanden op eikenhouten vaten
Lekker bij: Sangiovese houdt van tomaten, dus perfect bij pasta bolognese, lasagne en pizza. Gerechten met paddestoelen passen ook goed. De rijkere stijlen zijn perfecte partners bij vlees (lam, wild, bistecca alla fiorentina) en harde kazen (Pecorino, Parmezaan).