Heb je ooit een perfecte maaltijd gehad en voelde je dat de wijn erbij gewoon niet klopte? Of misschien had je het geluk om een gerecht te eten waarbij de wijn de smaken echt naar een hoger niveau tilde. Het combineren van wijn en spijs kan soms lastig zijn, maar met een paar eenvoudige tips kun je leren hoe je dit zelf kunt doen.
Bij Wijn en Druif draait alles om passie voor wijn en de verhalen die elke fles vertelt. Onlangs beleefden wij, Pascal, Sharon en onze beste vriend Robert, een onvergetelijke reis naar de prachtige Dordogne.
Verblijvend in de idyllische plaats Belvès, genoten we van 12 dagen vol heerlijk eten, klaargemaakt door Sharon, en voortreffelijke wijnen uit onze winkel. Maar een van de hoogtepunten van onze reis was het bezoek aan het beroemde wijnhuis Clos La Coutale in Cahors.
Echte wijnkenners kennen Salentein wijnen wel. Het is één van dé wijnproducenten uit Argentinië die internationale erkenning heeft gekregen voor zijn kwaliteitswijnen, met name uit de regio Mendoza.
Bourgogne een prachtige wijnstreek in het oosten van Frankrijk. Een wijngebied met voornamelijk Chardonnay en Pinot Noir druiven. Graag nemen wij je even mee naar dit prachtige wijngebied.
Witte wijn wordt gemaakt van witte of blauwe druiven. Bij de fermentatie (omzetten van zoet naar alcohol) worden de schillen mee vergist om smaak en kleur te geven aan de wijn. Bij witte wijnen die gemaakt zijn van blauwe druivensoorten zoals de Tempranillo worden de schillen vrij snel verwijderd om geen kleur af te geven aan de wijn.