Delicatessen
Laurierblaadjes om soepen, stoofschotels en sauzen op smaak te brengen. De sleutel tot het succesvol gebruiken van laurierblaadjes in de keuken is om ze te beschouwen als een specerij in plaats van een kruid.
Super Bock is marktleider op de Portugese markt en is het enige merk dat wel 28 gouden medailles in de internationale wedstrijd "Monde Sélection da la Qualité" heeft gewonnen.
Pasteis de nata of Pasteis de Belem (letterlijk: pasteitjes uit Belem/pasteitjes van room. Het zijn één van de bekendste gebakjes uit de Portugese keuken. Te verkrijgen in veel cafés en banketbakkerijen in Portugal en het oorspronkelijke recept is geheim.
Sagres Cerveja Mini is het perfecte kleine biertje voor op een feestje. Het kleine formaat van dit Sagres Mini biertje zorgt ervoor dat zelfs de laatste slok heerlijk koud is! En zo hoort het natuurlijk met een lekker flesje Portugees bier!
Saffraan geeft kleur en aroma aan rijstgerechten, pasta, curry, paella en mosselen. Ideaal om de smaak van vissoepen te versterken.
Kruidnagel deze specerij past goed in stoofgerechten, wild, kruidendranken en rodekool. In de Nederlandse keuken wordt gemalen kruidnagel ook in koek gebruikt.
Kaneelpoeder meest voorkomende manier waarop kaneel wordt gebruikt is als kaneelpoeder voor het bakken van gebak, besprenkeld op koffie of thee en gewoon gemengd met honing en direct gegeten. Deze vorm wordt ook het meest gebruikt in voedingssupplementen.
Gebruik één eetlepel piri piri kruiden op 1 kilo vlees. Ook heerlijk om er (kip)gehakt mee te kruiden, voor een pittig balletje bij de borrel.
Sardine pasta. Om in brood of crackers te smeren en uiteraard lekker bij een wijntje
Sardine pasta. Om in brood of crackers te smeren en uiteraard lekker bij een wijntje
Piri piri-saus is een complexe en veelzijdige specerij die tegelijkertijd zuur, zoet, zout en pittig is. Met andere woorden, het zal je smaakpapillen meenemen op reis.
De Super Bock Stout Portugal is een aanrader voor bier liefhebbers. Dit speciale zwarte bier wordt geproduceerd uit speciale mouten, namelijk bleke mout, karamel mout en chocolade mout.
Deze Contadini La rustica rode tomatensaus 250 gram wordt gekweekt in open veld in onze boerderij van April tot mei. De tomaten worden in de maanden juli en augustus met de hand geplukt en worden behandeld in een ambachtelijke kunst.
Tomarchio BIO The Verde is gemaakt van bronwater van de Etna, honing, munt en een infusie van groene thee.
Tomarchio BIO is gemaakt van bronwater van de Etna, en citroenen uit Sicilië.
Bereid met de infusie van de beste biologische theebladeren uit India en verrijkt door de combinatie van de meest karakteristieke Siciliaanse biologische citrussappen: de "Lemon of Syracuse BGA" en de Mandarijn van Ciaculli.
Geboren uit de infusie van de beste biologische Ceylon zwarte theebladeren en Siciliaans fruit dat meer dan enig ander alle geur en magie van de Siciliaanse zomer, perzik en meloen bevat.
De Tomarchio organic Chinotto is sprankelende biologische chinotto-drank. Geproduceerd met chinotto-extract, een bijzondere en oude citrusvrucht met een bittere en beslissende smaak. Geeft deze drank een unieke en onmiskenbare smaak.
Zoete en volle smaak, intens en fris aroma en een robijnrode kleur, een ware traktatie voor alle smaakpapillen!
Ze komt oorspronkelijk uit Ribera en is over de hele wereld bekend als "de Siciliaanse Blonde", dankzij de zeer aangename smaak en het blonde, pitloze vruchtvlees!
Voor onze BIO Mandarijn hebben we gekozen voor het sap van de "Late Mandarijn van Ciaculli", die zijn naam dankt aan het dorp waar het werd ontdekt en aan de rijpingstijd, later dan de meer gebruikelijke variëteiten.
Deze Tomarchio organic Limonata wordt alleen in deze regio verbouwd, met de hand geoogst en gekenmerkt door een sap dat rijk is aan vitamine C en citroenzuur.
Grissini zijn langwerpige knapperige stengels, die wat weg hebben van de soepstengels die wij kennen. Ze komen oorspronkelijk uit Turijn, maar worden tegenwoordig door heel Italië gegeten.
Deze Contadini La gialla gele tomatensaus 250 gram is een gele tomatensaus van handgeplukte gele tomaten. Heel mooi zuivere tomatensaus voor het maken van pasta
Granoro Linguine staat voor lekker, gezond en authentiek. Gemaakt van 100% topkwaliteit Italiaanse ingredienten en traditioneel verwerkt.
De Filetes de Sardinha zijn de klassieke sardines geserveerd in smaakvolle natuurlijke olijfolie, een fijne versie van de populaire vis, doordat de sardines ontgraat zijn hoef je ze alleen op je brood te leggen.
De Corona Blanca Vijgen- en Amandelcake, al meer dan dertig jaar handgemaakt met vijgen van het ras “Pajarero”, die zich onderscheiden door hun dunnere huid en bijzondere zoetheid, en de beste Spaanse amandelen.
Wanneer u graag lekkere, authentieke chips eet, is Hoeksche Chips een echte aanrader. Zij maken chips van duurzaam geteelde aardappelen van eigen bodem. Van deze aardappelen wordt chips gemaakt, die wij bakken in 100% natuurlijke zonnebloemolie.
Jubileumbier (Weizen Chocolate Doppelbock). Dit bier is een stevige Weizen Doppelbock waarbij tijdens het brouwen substantieel meer chocolademout is gebruikt.
Bij het inschenken vormt zich een mooie romige licht beige/bruine schuimkraag.
Met als basis een nog relatief onbekende hopsoort zal ieder jaar een nieuw bier ontwikkeld worden. De HippeHop zal dan ook niet stijlvast zijn. Dat resulteert dit jaar in een Black IPA die gebrouwen is met de Mistral hop uit de Elzas.
Een mooie frisse Session IPA. Ondanks het lage alcoholpercentage heeft deze toch een mooie body door het gebruik van 75% regionaal geteelde en vermoute gerst. Bij het inschenken vormt zich een stevige helder witte schuimkraag.