Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
Frisse, mineralige smaak met tonen van citrus, groene appel en een hint van amandel. Dankzij de unieke rijping in zee krijgt de wijn een ongekende finesse, met zachte, afgeronde zuren en een elegant mondgevoel. Een pure expressie van terroir.
De Coral Wine Nebbiolo van La Lomellina betovert met aroma’s van rozen, truffel en gedroogde kersen. Dankzij onderwaterrijping is de smaak fluweelzacht en complex, met een subtiele ziltigheid en een lange, elegante afdronk. Een ware parel uit Piemonte!
De Montresor Amarone della Valpolicella Bottiglia Satinata Magnum heeft een volle, krachtige smaak met rijke tonen van rijp zwart fruit, kruiden en gedroogd fruit. De smaak is complex, met goed geïntegreerde tannines en een lange, fluweelachtige afdronk.
De Fattoria Coroncino Gaiospino Verdicchio Superiore heeft intens strogele kleur met gouden nuances. De geur is weelderig en rijk aan aroma’s van zanddeeg, gele appel en gedroogde abrikoos.
Wat een top wijn deze dieprode Amarone van wijnhuis Zenato. Warm en rijke wijn met tonen van chocolade en kersen. 30 maanden houtrijping op eikenhouten vaten en daarna nog 12 maanden op fles.
Deze Saglietti Barolo Cerequio is gewoonweg niet normaal..! Wat een prachtglas en super op dronk al. Fijn ontwikkeld met smaken van pruimen, rozijnen, tabak en leer. Krachtig, zachte tannine en droog