Italie
Wijnland Italië is één van de alleroudste wijnlanden ter wereld, Italië heeft 800.000 hectaren aan wijngaarden en staat op nummer 3 wat ze produceren, op nummer één staat Spanje met 1,4 miljoen hectaren, omdat het zo gortdroog is in Spanje hebben de wijnboeren de wijnstokken verder uit elkaar gezet. Wijnstokken zijn gebaat bij een arme grond, dit wil zeggen dat een wijnstok weinig water nodig heeft en dan ook beter groeien.
De Italiaanse bodems zijn ideaal voor wijnbouw. Italië heeft veel druivenrassen staan die gebruikt worden voor het maken van Italiaanse wijnen. Denk aan de Nebbiolo, Sangiovese, Trebbiano, Negroamaro en Primitivo.
De Apollonio Salice Salentino is robijnrood met intense en kruidige geur in de neus (pruimen, gedroogd fruit). In de mond is er fruit, vergezeld van zoetheid. Deze wijn heeft 6 maanden in Franse en Russische vaten gerijpt en nog eens 6 maanden in fles.
Deze wijn heeft een vol, fluweelzachte smaak met rijpe kersen, pruimen en mediterrane kruiden. Subtiele tonen van tabak en vanille door houtrijping geven diepgang, terwijl de zachte tannines en lange, kruidige afdronk de wijn elegant en gebalanceerd maken
Cantina Pedres Bantos Vermentino di Sardegna heeft een frisse en minerale smaak, met tonen van citrus, rijpe perzik en subtiele mediterrane kruiden. De structuur is elegant en evenwichtig, met een lange, verfrissende afdronk en een lichte hint van amandel
Alleen de uitmonstering van de chique fles mag er al zijn! Kan de smaak de hoge verwachting wel waarmaken? Nou en of! Een fraaie combinatie van Chardonnay en Fiano. In de geur tonen van geroosterde noten, rijp steenfruit, honing en weidebloemen.
Een krachtige rijpe wijn in de kenmerkende Zuid-Italiaanse stijl. Gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Sangiovese. Gedroogde druiven worden verschillende malen overgepompt met andere most om zo een grote smaakextractie te creëren.
Mooi strakdroge bubbel uit Sicilie. Grillo druif. Bloemig, citrus en iets nootachtigs. Je wordt er gewoon heel vrolijk van!
L’Auratae Bianco uit Sicilië biedt frisse tonen van citrus, perzik en limoen, met een subtiele mineraliteit. Deze bio wijn, gemaakt van Grillo en Catarratto druiven, weerspiegelt de passie en traditie van de familie Rosso. Proef Sicilië in elke slok.
L’Auratae Rosso uit Sicilië biedt rijke tonen van rijpe bessen, kersen en kruiden. Deze biologische wijn, gemaakt van Nero d'Avola en Frappato druiven, weerspiegelt de passie en traditie van de familie Rosso. Geniet van Siciliaanse zon in elke slok.
Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
Deze Biscardo Oropasso IGT Veneto heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma's van bloemige tonen en hints van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.
Deze wijn is mooi groengeel met wat peer en appel in de geur. In de smaak honing, abrikoos en gedroogd fruit, daarnaast ook lekker tropisch fruit. Rond en zacht, verleidelijk, maar wel met goede zuren in de finale.
Wat een heerlijke Nero d'avola, stevig, vol en gul, bramen, zoethout en bosbes. Fluweelzachte tannines, heerlijk afgerond. Verleidelijk met in de finale goede zuren.
Mooi krachtig en rijp, met zwarte bessen, pruimen en wat tabak in de geur. In de smaak lekker rijp bosfruit, aangename stevigheid en lekkere zwoelheid. Mooi stoer en stevig, met een zachte finale.
Typische wijn uit het zuiden van Italië. De druiven worden laat geoogst (eind september, begin oktober) met een hoge graad van rijpheid. Dit geeft de wijn fruitinvloeden van gedroogd fruit zoals pruimen en rozijnen.
Wijnen van de Primitivo druif kunnen vol en soepel zijn. Niet die uit de omgeving van het dorp Manduria. Deze staan bekend om hun kracht en complexiteit. Je proeft kersenjam, bramen, kaneel, nootmuskaat, droop en zwarte peper.
De Primitivo druif is bijzonder goed bestand tegen extreme warmte. Dit is ook de reden dat zij in het zuiden van Italië zo geliefd is. Heel lang alleen gebruikt voor bulkwijnen, maar tegenwoordig ook steeds meer voor kwaliteitswijnen.
Deze wijn heeft een vol en zacht smaakprofiel met rijpe kersen, pruimen en kruidige tonen van tijm en zoethout. De rijping op hout voegt subtiele hints van vanille en cacao toe, met verfijnde tannines en een lange, evenwichtige afdronk.
Cantina Pedres Sardegna Müller Thurgau ‘Mon Ami’ biedt frisse aroma's van bloemen, citrus en tropisch fruit. De smaak bevat tonen van perzik en limoen, met subtiele mineraliteit en verkwikkende zuurgraad. Perfect bij salades, gegrilde vis en zachte kazen.
Deze Vermentino is een frisse, mineralige witte wijn met tonen van citrus, rijp steenfruit en mediterrane kruiden. De smaak is levendig en goed in balans, met een lange, elegante afdronk en een subtiele ziltigheid die de Sardijnse oorsprong weerspiegelt.
Cantine Casalforte Corvina heeft een fruitig en elegant smaaktype, met tonen van rijpe kersen, pruimen en een vleugje kruidigheid. De zachte tannines en subtiele amandeltoets zorgen voor een uitgebalanceerde, verfijnde afdronk.
De Cantine Riondo Casalforte Merlot heeft een vol, fluweelzacht smaakprofiel met rijpe tonen van kersen en pruimen, subtiele hints van chocolade en vanille, en een elegante balans tussen fruit, kruidigheid en zachte tannines.
Fris en elegant met een zachte fruitigheid. Tonen van perzik en peer worden vergezeld door subtiele citrusnuances. De wijn heeft een uitgebalanceerde structuur en een verfijnde, fruitige afdronk die harmonieus blijft nazinderen.
Deze Casalforte Prosecco Spumante Extra Dry is uitstekend als aperitief en voor feestelijke gelegenheden, Casalforte Prosecco is een frisse en fluweelzachte Extra Droge Mousserende Wijn met fruitige en bloemige aroma's.
Fris en romige mousserende wijn, perfect als aperitief en om elk feestmoment in stijl te begeleiden. Het frisse aroma van Casalforte Prosecco Rosé maakt het de perfecte begeleider van frisse, zomerse gerechten zoals salades, kazen, en pastagerechten.
Een wat rijkere Pinot Grigio, verfijnd en elegant. De wijn heeft een sprankelende gele kleur. In de geur overheerst het rijpe fruit van witte perzik, sappige peer en kamillebloemen. Exotisch en subtiel aangevuld door wat vanille
Dieprood kleurige Valpolicella. Een heerlijk glas rode wijn, afkomstig van San Pietro in Cariano in Italië. Deze Italiaanse wijn wordt gemaakt van echte authentieke Italiaanse druiven.
Rijke, krachtige rode wijn uit Veneto met tonen van rijp rood fruit, kruiden en een vleugje vanille. Gemaakt van deels ingedroogde druiven, vergelijkbaar met Amarone.
Een bijzonder rijpe wijn met geuren van kers en bosbes. De smaak is rond, rijk en licht krenterig. Je proeft bramen en rijpe kersen, zelfs een licht pepertje. Aan het einde ervaar je zoethout en andere geurige specerijen.
Frisse, elegante rosé uit Veneto met tonen van aardbei en framboos. Soepel, droog en heerlijk doordrinkbaar. Perfect voor zonnige momenten en lichte gerechten.
De Cignomoro 50 Old Vines Vecchie Vigne Negroamaro is een 100% Negroamaro komende van oude wijnstokken (50 jaar of ouder). In de neus complexe aroma's van zure kersen, rijpe braam, cassis en ondertonen van kaneel, nootmuskaat, tabak, leer, cacao en koffie
Deze Ciu Ciu Alta Marea heeft een zeer lichte strogele kleur met een zacht schuim en een dunne perlage. De intensieve geur drukt een aroma uit van vers fruit en bloemen.
Deze Ciu Ciu Arbinus ruikt fris en naar bloemen en amandelen. Mooie volle smaak met uitgebalanceerde zuren en mineralen, Mooi witte wijn van Ciu Ciu
Deze Ciu Ciu Bacchus Rosso Piceno gemaakt van de Montepulciano en Sangiovese druiven heeft een paars en bordeaux kleur. In de neus etherisch met een harmonische smaak, rijk van smaak met zachte tannine's.
Deze Ciu Ciu Evoe Marche Passerina is strogeel van kleur met gouden tinten. In de neus fris en fruitig. De wijngaarden liggen zo'n 250-300 meter boven zeeniveau
Deze Ciu Ciu Gotico Rosso Piceno Superiore is diep robijnrode van kleur met paarse tinten, is goed om gedronken te worden na het derde jaar van veroudering.
Deze Ciu Ciu Lacrima di Moro d'Alba DOP is paarsrood met violette tinten. In de neus bessen en een aanhoudend en aangenaam lange afdronk. Zes maanden opgevoed in roestvrijstalen vaten.